Hårborttagning Laser

”Goa personalen på Ambers har permanent tagit bort min hårväxt på både ben, ljumskar, och armhålor. Vilken lyxig känsla! Aldrig behöva tänka "kan jag gå i kjol idag?" Man är lika fräsch varje dag! Och tiden jag sparar på att slippa vaxa lägger jag hellre på barnen. För mig är detta livskvalitet! Unna dig det du också! //Heléne” Citat hämtat från Rejta.se

Permanent hårborttagning med AlexandritLaser

 

Gör en permanent hårborttagning hos Ambers

 

 

Permanent hårborttagning med Alexandritlaser

 

Irradia Alexandritlaser tillhör en ny generation av lasrar. Den arbetar snabbt och effektivt med minimalt obehag för dig. Mindre sidoeffekter och säkrare hårborttagning jämfört med IPL-utrustningar. 1

 

Hur fungerar hårborttagning med Alexandritlaser?

Genom ett handstycke avges mycket starka röda laserblixtar. Ljuset tränger igenom huden och absorberas i mörkt pigment. Det är alltså en nödvändighet att de hårstrån man vill ta bort har pigment i sina hårsäckar när man behandlar med laserborttagning. I hårstråna övergår ljuset till värme, och genom en kraftig upphettning bränns hårsäckarnas botten och väggar som då slutar fungera.

 

Hur många behandlingar behövs?

Hur många behandlingar som behövs är omöjligt att svara på. Det kan räcka med 4-6 behandlingar, men ofta krävs det fler. Anledningen är att man bara kommer åt de aktiva hårsäckarna när man behandlar. Hur många hårsäckar som är aktiva och hur många som vilar varierar stort mellan olika individer, men också mellan olika kroppsdelar.

 

Gör laserborttagning ont?

De flesta upplever att man känner av att det sticker lite med laser hårborttagning, men tycker inte att det gör ont. Var man behandlar, hur mycket pigment som finns i huden och hur smärttålig man är spelar roll.

 

Vad ska man tänka på före och efter behandling?

Om man väljer hårborttagning med laser bör man avstå från att sola innan behandlingen. Ju brunare hud, desto sämre utgångsläge för bra resultat. Det är inte rekommenderat att ha vaxat eller plockat hår med pincett minst en månad innan behandling. Vi rekommenderar våra kunder att raka eller klippa ner håret några dagar innan behandlingen.

Efter behandlingen känner de flesta inget alls. En del får en viss hudrodnad, som om man varit i solen för länge, men det lägger sig oftast efter några timmar.

 

Hur vet man att metoden fungerar på just mig?

Innan man bestämmer sig för att göra hårborttagning med Alexandritlaser har vi alltid en konsultation. Då går kund och terapeut tillsammans igenom hur det fungerar och vilka förväntningar på resultat man kan ha. Vi kollar också om förhållanden mellan hår och hud ser bra ut, och gör en test.

 

Konsultationen är alltid kostnadsfri.

 

Bäst evidens!

Vid en genomgång av kontrollerade kliniska studier på Medline och Cochrane Library visar det sig att Alexandritlaser har bäst vetenskapligt stöd för hårborttagning, (3 randomiserade kontrollerad studier, 8 kontrollerade studier) jämfört med alla övriga lasertyper och IPLutrustningar.1

Alexandrit (755 nm våglängd) Laser Hårborttagning

Denna laser är den snabbaste av alla lasertyper. Det är bra för att behandla större områden på kroppen hos personer som är ljus till oliv hy. Det är en av de mest använda lasrar hårborttagning.

 

Vilka Fitzpatrick hudtyp är Alexandrit laser lämplig för?

Denna laser är lämplig för lätta hudtoner. Det är perfekt för dem med hudtyp I.

 

  • Bäst resultat enligt forskningen!

 

  • Minimal smärta!

 

  • Mycket förmånliga paketpriser!

Boka Online

Öppnas i nytt fönster

 

Kontakt:

E-post

info@ambers.se

Telefon

0732 -551199

0735 -464340

 

Räcker det med en behandling?

Vid varje behandling tar laserljuset död på de hårstrån som växer just nu. Hur många strån som är i växtfas åt gången skiljer sig från område till område och är också mycket individuellt. Man brukar säga att det är 10-20% av alla strån på ett område som är i växtfas samtidigt. Det betyder att om man har 20% aktiva på t. ex. ben, så behöver man 6 behandlingar där för att bli hårfri.

 

Hur lång tid ska det gå mellan behandlingarna?

Man kan göra en laserbehandling när de vilande hårsäckarna har blivit aktiva och det kommer nya strån. Det kan vara allt mellan 3-8 veckor.

Detta beror på att man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen. För det mesta är det ingen nackdel att vänta längre, eftersom en behandling blir effektivare ju mer hår som kommit ut. I ansiktet kan man behandla tätare och får oftare en kortare total behandlingstid. Hos en del personer kan det, efter 4-5 behandlingar, inträffa att det ser ut som om man plötsligt får mer hår. Det som händer är emellertid att de kvarvarande vilande hårsäckarna "aktiveras" av kroppen och kommer igång snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta betyder inte alls att metoden inte fungerar utan bara att man kommer fram till slutet snabbare - man når fler hårsäckar per behandlingstillfälle och per skott. beroende på vilket område som behandlas.

 

 

Hårborttagning med laser på rygg, före- och efterbild.

Kan alla behandlas med laser?

Behandling av mörkt hår svarar bäst. Huden måste vara ljusare än håret för att laserljuset inte ska stanna upp i huden istället. Optimalt är ljus hud med svarta strån.

För personer med blonda, vita eller röda strån, eller för personer med mörk hud kan hårborttagning med epilering vara ett bättre alternativ. Vi gör alltid en test på konsultationen innan för att se vilken metod som passar bäst.

 

Vad händer efter behandlingen?

Eftersom att metoden bygger på att laserljuset ska gå igenom huden och skapa en brännskada i hårroten så är det helt normalt med en viss hudrodnad. Som vid alla brännskador kan det vara skönt att applicera kylande Aloe Vera gel samt kyla med t. ex. en ispåse efter behandlingen. Rodnaden lägger sig vanligtvis inom några timmar.

I sällsynta fall kan små märken i huden uppstå. Dessa försvinner alltid, men kan ta olika lång tid hos olika personer.

 

http://www.alexandrite.net/chapters/chapter7/the-alexandrite-laser.html

Öppettider

Mån - Fr 10:00 -18:00

Lör 10:00 - 15:00

Sön Stäng

Vi har även flexibla öppettider, kontakta oss så kommer vi överens om en tid som passar dig.

OBS:

Avbokning Sker 24 Timmar innan Bokad tid.

 

HITTA OSS

PÅ SOCIALA MEDIER 

 

Mobil:07 32 55 11 99-

07 35 46 43 40

E-post:info@ambers.se

Webb:www.ambers.se

 

Sweden fashion house

Göteborgsvägen 89

431 30 Mölndal

 

facebook
Följ oss på Instagram!