Nyhetsbrev

Mobil: 07 32 55 11 99  - 07 35 46 43 40                                             E-post:info@ambers.se


Nyhetsbrev


Många laserbehandlingar ska man inte sola innan, eller efter, eller så går det bra att kombinera laserbehandlingen med solning. Jag tänkte reda ut vad vi ger för rekommendationer vid våra laserbehandlingar.


Fläckborttagning med Koldioxidlaser:

Spelar ingen roll om du har solat eller är solbrun innan, men du bör undvika solen efter. Metoden bygger ju på att det ska bildas helt ny hud där fläcken suttit, och den nya huden är mycket känsligare för sol tills den har läkt helt. Jag rekommenderar att skydda den nya huden med plåster, tejp eller hög spf om du är i stark sol i upp till ett år. Råkar man bränna den nya huden så kan det vara svårt för den att återfå sitt

naturliga pigment.

Ansikts laser hårborttagning för män

Vissa män kan ogillar rakning och kanske vill ta bort ansiktshår tillväxt permanent. De kan dra nytta genom att använda laser ansikts hårborttagning. Avlägsnandet är effektiv för att eliminera rakning. Laser hår behandlingar kan också ge en snyggare utseende i ansiktet genom att minska hår på områden som ögonbrynen. Din läkare kommer att vara särskilt försiktig när du använder laser runt ögonen. Detta är av säkerhetsskäl.


Face och ansiktshår - Laser hårborttagning

Både män och kvinnor kan dra nytta av ansiktshår borttagning med hjälp av laserbehandling.


Ansikts laser hårborttagning för kvinnor

Kvinnor kan vara mycket pinsamt att ha oönskade ansiktshår. Men det behöver inte vara så här. Ansiktshår kan tas bort med hjälp av laser och det är enkelt, snabbt och mer bekväm jämfört med andra metoder som elektrolys eller vaxning. Förfarandet hårborttagning kan inte ta mer än tio minuter av din tid. Det finns ingen anledning för dig att växa ut håret för att behandlingen ska vara effektiv.


Medicinsk Laser- laserbehandling mot smärta, värk och inflammationer:

Den här laserbehandlingen bygger inte på värmeprincipen och därför har solen ingen påverkan här. Du kan lugnt sola innan och efter behandlingen! Men som alltid med måtta, givetvis! ;-)


Tatueringsborttagning med QS-Nd:YAG-laser:

Den här lasern upptas i mörka pigment i huden (därför går svarta tatueringar så bra att ta bort). Det är därför bra att man är ganska ljus i huden vid behandlingen, men hur mycket man kan sola innan beror på hudtyp. Typisk skandinavisk ljus hud blir sällan så pass brun att det spelar roll i det här sammanhanget, men man kan alltid rådfråga oss så gör vi en individuell bedömning. Efter behandlingen ska du undvika solning så länge som tatueringen och huden är påverkad av behandlingen. Använd alltid solskyddsfaktor.


Ärrbehandling med Fraktionerad Koldioxidlaser:

Här måste man vara försiktig efter behandlingen. Direkt efter när huden läker samt under tiden som huden jobbar med att bygga upp sig; i 6-12 månader efter behandling. Täck med plåster, hudtejp eller hög spf. Risken är att du bränner huden och/eller får störningar i pigmentet.


Föryngrande laserbehandling- Skin Rejuvenation:

Det spelar ingen roll om man har solat innan behandlingen, men vi rekommenderar att avstå från solning samma dag och dagen efter behandling.


Om du undrar över vad vi har för rekommendation i samband med solning för någon annan behandling så är det bara att fråga oss.


Nu kommer förhoppningsvis sommaren snart, och då gäller det verkligen att använda rätt typ av solskydd på rätt sätt. Tyvärr ökar antalet fall av hudcancer, och för att vända trenden måste vi sola mer medvetet.


Det finns två olika typer av solskyddsfilter, Kemiska och Fysikaliska filter. Kemiska solskyddsfilter innehåller ämnen som går in i huden och lägger sig runt cellerna för att skydda dem. Fysikaliska filter innehåller ämnen som lägger sig på huden och reflekterar bort solens strålar.


Jag rekommenderar att endast använda de filter som lägger sig på huden för att reflektera bort solstrålarna. Anledningen till att jag inte vill använda kemiska filter är för att många misstänks vara allergiframkallande, hormonstörande och belastande på miljön. För att nämna några anledningar...

Som tur är så finns det ju fantastiska solskydd utan kemiska solskyddsfilter.


För ansiktet: Jag brukar grunda med min vanliga hudvårdsrutin; rengöring, ansiktsvatten, olja och creme. Utanpå detta lägger jag ytterligare lite av min ansiktsolja och medan huden är fuktig av den så masserar jag in solskyddet. När det har gått in i huden, men inte torkat helt, så tar jag lite foundation över. Tycker att det är enklast med någon av de flytande foundations, men vilken som helst ur deras sortiment funkar att sola med. Så kan ingen ana att jag några minuter tidigare var helt vit i ansiktet ;-)


För kroppen: Precis som med ansiktet är det mycket enklare att applicera om man är fuktig på huden innan. Jag tycker att det är bäst att använda en kroppsolja och sedan smörja in sig med solskyddsolja/lotion. Massera in ordentligt så försvinner det vita snabbt.


Ett annat tips för de dagar man ska vistas i solen lite, men kanske inte ligga och pressa, är att "spetsa" sin body lotion med solskyddsfaktor. Blanda i händerna innan du applicerar.

Öppettider

Mån - Fr   10:00 -18:00          Lör  10:00 - 15:00

Vi har även flexibla öppettider, kontakta oss så kommer vi överens om en tid som passar dig.   OBS: Avbokning Sker 24 Timmar innan Bokad tid.