Om Laser


Om laser

Vad är Laser?

Laser är ett välordnat ljus som alltid ligger på en våglängd. Beroende på vilken våglängd lasern har uppkommer olika egenskaper hos laserljuset. Därför kan olika lasrar användas inom så många olika användningsområden.


Inom medicinen kan laser delas upp i två grupper:


Termiska Lasrar-

Lasrar vars princip bygger på att man ska bränna med värme.

Till exempel Alexandritlaser och Koldioxidlaser.

För hårborttagning är Alexandritlasern med sin våglängd på 755 mycket effektiv.

Behandlimng med Alexandritleaser är bevisat den mest permanenta håtborttagningsmetoden som finns på markanden idag!Terapeutiska Lasrar

Princip som bygger på biostimulering av bland annat celler.

Till exempel Medicinsk laser. 


Vad är skillnaden mellan Laser och IPL?

IPL står för Intense Pulsed Light- Intensivt Pulserande Ljus. En IPL är en blixtlampa som ligger över  många olika våglängder, precis som en glödlampa eller solen. Som nämnt ovan ligger en laser alltid bara på en våglängd.


Skillnaden är att man med laser kan välja den våglängd som passar bäst för den behandling man ska utföra. Vid hårborttagning så väljer man den våglängd som absorberas bäst i melanin (hårets pigment) men undviker hemoglobin (det röda i blod) och vattnet i huden. Med en IPL för du nöja dig med det spektrum som just din IPL har, alla IPL har olika spektrum precis som alla glödlampor också har individuella spektrum.


För hårborttagning har Ambers valt att arbeta med Alexandritlaser eftersom den ligger på den mest optimala våglängden. Alexandritlaser har också bäst evidens, även jämfört med andra laservåglängder och IPL1. I studier som jämför Alexandritlaser med IPL framgår det också att nästan dubbelt så mycket hår försvinner med behandling med alexandritlaser, samt att patienterna är mycket mer nöjda efter behandlingen2.


I bilden nedanför visas hur ett ljusspektrum ser ut. Melanin (färgpigment), hemoglobin (finns i blod) och vatten finns i huden och absorberas olika bra av olika våglängder.Är laserljus skadligt för ögonen?

De allra flesta lasrar, samt laserpekare, utgör näst intill ingen fara för ögonen. Men det kan innebära en viss risk om ögonen utsätts för laserljus. Detta om lasern har en extramt hög styrka, om man under en längre tid exponerar ögat för ljuset och om strålen är pararell, att hela strålen når samma punkt i ögat. Vilken våglängd lasern har spelar också roll.


I de allra flesta fall skyddar ögat sig själv genom att blinka när ett obehagligt ljus träffar näthinnan. Även för starka lasrar är det absolut tillräckligt att blunda för att skydda ögat. I vissa fall uppstår ett laserljus som inte utgör en stor risk men som avger ett obehagligt ljus. Man kan då använda skyddsglasögon som filtrerar bort den obehagliga våglängden.


1. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2006 Jan;20(1):9-20.


2. Lasers Surg Med. 2007 Dec;39(10):767-72.Hårborttagning med Alexandritlaser

Behandlimng med Alexandritleaser är bevisat den mest permanenta håtborttagningsmetoden som finns på markanden idag!


 

Öppettider

Mån - Fr   10:00 -18:00          Lör  10:00 - 15:00

Vi har även flexibla öppettider, kontakta oss så kommer vi överens om en tid som passar dig.   OBS: Avbokning Sker 24 Timmar innan Bokad tid.


HITTA OSS PÅ SOCIALA MEDIER 


Mobil:0735464340


Direkt:0317272321


E-post:info@ambers.se


Webb:www.ambers.se
Öppettider


Mån - Fr   10:00 -18:00

Lör             10:00 - 15:00

Sön                 Stäng


Vi har även flexibla öppettider, kontakta oss så kommer vi överens om en tid som passar dig.


OBS:

Avbokning Sker 24 Timmar innan Bokad tid.