Tatueringsborttagning i Göteborg

tatueringborttagning

Tatueringsborttagning i göteborg

Vid tatueringsblekning använder vi oss av en Q-switchad Nd:Yag-laser, och behandlar alltid enligt de senaste vetenskapliga studierna. Laserljuset spränger sönder färgpigmentet i tatueringen till mindre partiklar, vilka kroppen sedan själv tar hand om och forslar bort.

Hur många behandlingar behövs?

Det krävs oftast fler än en behandling (tunna svarta streck och skuggor kan med lite tur försvinna med en gång). Exakt hur många är omöjligt att svara på, flera faktorer spelar in så som tatueringens färg, djup, storlek, mängden pigment och hur bra kroppens förmåga att transportera bort pigmentet är. Alla individer är olika och alla kroppar arbetar på olika vis. Två identiska tatueringar på två olika personer kan därför ta olika lång tid att bli av med.

 

Hur går behandlingen till?

Lasermunstycket hålls på ett visst avstånd från tatueringen och avger starka laserpulser.

Principen för blekning av tatueringar är att spränga pigmentkornen med intensivt korta och starka laserpulser. Det är sedan individens vita blodkroppar som skall ”äta upp” och transportera bort färgämnet. Det är en långsam process, vilket gör att behandlingen först ska upprepas två månader efter senaste behandlingstillfället.

Ambers behandlar enligt de senaste vetenskapliga studierna, vilket är en metod som kallas för R20.

R20-metoden har revolutionerat tatueringsblekning med Q-Switchad laser. Istället för att behandla en gång per behandling, behandlas tatueringen tre gånger med 20 minuters mellanrum under en session. Två månader ska passera innan nästa session, detta för att huden ska ha återhämtat sig och att kroppen ska ha transporterat bort så mycket färgpigment från tatueringen som möjligt. Inga risker för ärrbildning finns rapporterade, dock kan huden uppträda mer känslig efter en R20 session än efter en traditionell behandling.

 

Gör det ont?

De flesta tycker att det känns som att man snärtar till med ett gummiband, för många en helt uthärdlig smärta. Det går att lokalbedöva sig med receptfri EMLA-salva från apoteket. Salvan ska appliceras 1-2 timmar före behandling och täcks med plastplåster.

 

Vad händer efter behandlingen?

Efter behandlingen är vävnaden lite svullen. Det kan vara lite ömt och klia något. Man kan kyla ner området med en ispåse för att lindra men vanligtvis försvinner svullnaden inom ett dygn.

En annan komplikation är att det uppstår blåsbildning. Tatueringsfärg kan vara känslig för värme, speciellt nygjorda tatueringar, och därför kan tatueringen kännas ”bubblig” efter eller bilda blåsor. Om så är fallet, låt blåsorna torka ut av sig själva för att undvika infektion och därmed eventuell ärrbildning.

Om för mycket färgpigment lössläpps under behandlingen kan det uppstå en förgiftningsreaktion som ger influensaliknande symptom. Den här reaktionen är mycket ovanlig och klingar av till nästa dag. Den största förgiftningen med tatueringar uppstår när man tatuerar sig.

 

Vilket resultat kan jag förvänta mig?

Med de lasertyper som Ambers använder sig av brukar resultaten bli mycket bra. Beroende på färgtyp kan en viss skuggskiftning återstå. Ärrbildning sker inte av laserbehandlingen, däremot har en del tatueringar ärrbildningar i sig som uppstod vid tatueringstillfället. Det finns en risk för pigmentförlust i huden där tatueringen har suttit. Detta är mycket ovanligt och i de flesta fall endast temporärt.

Vi har alltid en konsultation innan behandlingen där vi går igenom vilka förväntningar var och en kan ha.

 

Man kan välja att betala per behandling eller köpa ett tidsbegränsat paketpris. Paketpriset är ej frysbart.